GIANLUCA BLEVE
- Type
- Persona (Classe)
- Label
- GIANLUCA BLEVE (literal)
- GIANLUCA BLEVE (literal)
- Http://www.w3.org/2002/07/owl#sameAs
- GIANLUCA BLEVE (Unità di personale esterno)
- Persona in rapporto
- Rapporto con CNR di DOTT. GIANLUCA BLEVE (Rapporto con CNR)
- Autore CNR di
- A new strategy for the bioremediation of olive oil mill wastewaters (OMW): selection of non-conventional yeasts and their immobilization in alginate beads. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Capitolo 11 - Uso di colture starter e impiego di lieviti e batteri lattici in cantina. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- In vitro evaluation of epiphytic vine yeasts activity for biocontrol of ochratoxigenic grapes' molds (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Study of the natural fermentation process for two Italian table olive cultivars and optimization of a protocol for selecting autochthonous microbial starters (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- AtSYP51/52 functions diverge in the post-Golgi traffic and differently affect vacuolar sorting (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Physico-chemical characterization of natural fermentation process of Conservolea and Kalamàta table olives and development of a protocol for the pre-selection of fermentation starters. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Study of physico-chemical and microbiological properties of spontaneous fermentation of Cellina di Nardò and Leccino table olives (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Isolamento e caratterizzazione di geni codificanti polifenolo ossidasi da basidiomiceti appartenenti all'ordine Agaricales. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Over-expression of functional Saccharomyces cerevisiae GUP1, induces proliferation of intracellular membranes containing ER and Golgi resident proteins. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- An optimized procedure for the enological selection of non-Saccharomyces starter cultures (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Study of a New Gliadin Capture Agent and Development of a Protein Microarray as a New Approach for Gliadin Detection (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Isolation of epiphytic yeasts with potential for biocontrol of Aspergillus carbonarius and A-niger on grape (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification, characterization and application of autochthonous fermentative starter cultures for the industrial production of Negroamaro and Primitivo wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Strategie per il risanamento di acque di vegetazione reflue dell'industria olearia mediante utilizzo di microrganismi autoctoni non convenzionali (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Role of the C-terminus of Pleurotus eryngii Ery4 laccase in determining enzyme structure, catalytic properties and stability (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Espressione in Saccharomyces cerevisiae dell'isoforma LAC3 di una laccasi di Pleorotus eryngii in forma biologicamente attiva (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Molecular approach to study the structure-function of a Pleurotus eryngii laccase isoform. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Exploitation of autochthonous micro-organism potential to enhance the quality of Apulian wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selection of non-conventional yeasts and their use in immobilized form for the bioremediation of olive oil mill wastewaters. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Nuove strategie per il risanamento delle acque di vegetazione con l'utilizzo di microrganismi non convenzionali. (Contributo in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1301)
- Molecular and technological typing of autochthonous yeasts belonging to Hanseniaspora uvarum species (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Biodiversity and safety aspects of yeast strains characterized from vineyards and spontaneous fermentations in the Apulia Region, Italy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Population dynamics of yeasts in \"Primitivo\" must derived from natural fermentations (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- A new selection-based approach of yeasts and bacteria for the bioremediation of olive oil mill wastewaters (OMW) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- La gestione della fermentazione malolattica mediante la tecnica del coinoculo lieviti/batteri: dal laboratorio alla cantina (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- The role of autochthonous microorganisms in the production of table olives (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genetical and physiological characterization of yeast strains isolated from spontaneous fermentations of Negroamaro and Primitivo grape must (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Selection of Saccharomyces cerevisiae with peculiar oenological properties from naturally fermented Negroamaro must (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and Technological Characterization of Saccharomyces cerevisiae Strains Isolated from Natural Fermentation of Susumaniello Grape Must in Apulia, Southern Italy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Production of recombinant Agaricus bisporus tyrosinase in Saccharomyces cerevisiae cell (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Autochthonous fermentation starters for the industrial production of Negroamaro wines (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- New strategies for bioremediation of olive oil mill wastewaters using non-conventional microorganisms (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Effects of different autochthonous Saccharomyces cerevisiae isolates used as fermentation starters on the sensory character of Negroamaro wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Metodo per la produzione di olive da tavola fermentate (Brevetto) (Prodotto della ricerca)
- Construction of a laccase chimerical gene: recombinant protein characterization and gene expression via yeast surface display (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Sistemi innovativi per il miglioramento della qualità dei vini - \"INNOVAVINO\" (Rapporti finali progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- Metodo per la produzione di olive da tavola fermentate (Brevetto) (Brevetto)
- Structure-function studies of a Pleurotus eryngii laccase isoform by a protein engineering approach (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Coautore
- COSIMO VETRANO (Persona)
- MARIA STELLA CAPPELLO (Unità di personale interno)
- GIOVANNI MITA (Unità di personale interno)
- MARIANA TRISTEZZA (Persona)
- MIRIANA DURANTE (Persona)
- GIUSEPPE ZACHEO (Unità di personale esterno)
- PIETRO ALEARDO SICILIANO (Unità di personale interno)
- GIUSEPPE COZZI (Unità di personale interno)
- FRANCESCO GRIECO (Unità di personale interno)
- LUCREZIA SERGIO (Unità di personale interno)
- DONATO DI VENERE (Unità di personale interno)
- MARIA TUFARIELLO (Persona)
- Maria Assunta Chiriatti (Unità di personale esterno)
- STEFANIA DE DOMENICO (Unità di personale esterno)
- Giovanni Potente (Unità di personale esterno)
- Chiara Lezzi (Persona)
- FRANCESCO GRIECO (Persona)
- ANGELO VISCONTI (Unità di personale interno)
- GIOVANNA GIOVINAZZO (Unità di personale interno)
- ANTONIO FRANCESCO LOGRIECO (Unità di personale interno)
- Nome
- GIANLUCA (literal)
- Cognome
- BLEVE (literal)
- Afferisce a
Incoming links:
- Coautore
- LUCREZIA SERGIO (Unità di personale interno)
- GIOVANNA GIOVINAZZO (Unità di personale interno)
- ANTONIO FRANCESCO LOGRIECO (Unità di personale interno)
- ANGELO VISCONTI (Unità di personale interno)
- FRANCESCO GRIECO (Persona)
- GIOVANNI MITA (Unità di personale interno)
- MARIA STELLA CAPPELLO (Unità di personale interno)
- PIETRO ALEARDO SICILIANO (Unità di personale interno)
- DONATO DI VENERE (Unità di personale interno)
- FRANCESCO GRIECO (Unità di personale interno)
- GIUSEPPE COZZI (Unità di personale interno)
- Maria Assunta Chiriatti (Unità di personale esterno)
- STEFANIA DE DOMENICO (Unità di personale esterno)
- MARIANA TRISTEZZA (Persona)
- MIRIANA DURANTE (Persona)
- COSIMO VETRANO (Persona)
- Chiara Lezzi (Persona)
- MARIA TUFARIELLO (Persona)
- GIUSEPPE ZACHEO (Unità di personale esterno)
- Giovanni Potente (Unità di personale esterno)
- http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/unitaDiPersonaleEsterno/ID26059
- Ha afferente
- Rapporto con persona
- Rapporto con CNR di DOTT. GIANLUCA BLEVE (Rapporto con CNR)
- Autore CNR
- An optimized procedure for the enological selection of non-Saccharomyces starter cultures (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Exploitation of autochthonous micro-organism potential to enhance the quality of Apulian wine. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Selection of non-conventional yeasts and their use in immobilized form for the bioremediation of olive oil mill wastewaters. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Isolation of epiphytic yeasts with potential for biocontrol of Aspergillus carbonarius and A-niger on grape (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Over-expression of functional Saccharomyces cerevisiae GUP1, induces proliferation of intracellular membranes containing ER and Golgi resident proteins. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Structure-function studies of a Pleurotus eryngii laccase isoform by a protein engineering approach (Abstract/Poster in convegno) (Prodotto della ricerca)
- Isolamento e caratterizzazione di geni codificanti polifenolo ossidasi da basidiomiceti appartenenti all'ordine Agaricales. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Identification, characterization and application of autochthonous fermentative starter cultures for the industrial production of Negroamaro and Primitivo wines. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- New strategies for bioremediation of olive oil mill wastewaters using non-conventional microorganisms (Contributo in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Autochthonous fermentation starters for the industrial production of Negroamaro wines (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Production of recombinant Agaricus bisporus tyrosinase in Saccharomyces cerevisiae cell (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- A new strategy for the bioremediation of olive oil mill wastewaters (OMW): selection of non-conventional yeasts and their immobilization in alginate beads. (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- La gestione della fermentazione malolattica mediante la tecnica del coinoculo lieviti/batteri: dal laboratorio alla cantina (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Role of the C-terminus of Pleurotus eryngii Ery4 laccase in determining enzyme structure, catalytic properties and stability (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- AtSYP51/52 functions diverge in the post-Golgi traffic and differently affect vacuolar sorting (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- A new selection-based approach of yeasts and bacteria for the bioremediation of olive oil mill wastewaters (OMW) (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Construction of a laccase chimerical gene: recombinant protein characterization and gene expression via yeast surface display (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Biodiversity and safety aspects of yeast strains characterized from vineyards and spontaneous fermentations in the Apulia Region, Italy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Molecular and Technological Characterization of Saccharomyces cerevisiae Strains Isolated from Natural Fermentation of Susumaniello Grape Must in Apulia, Southern Italy (Articolo in rivista) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1101)
- Study of the natural fermentation process for two Italian table olive cultivars and optimization of a protocol for selecting autochthonous microbial starters (Comunicazione a convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1303)
- Study of physico-chemical and microbiological properties of spontaneous fermentation of Cellina di Nardò and Leccino table olives (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Espressione in Saccharomyces cerevisiae dell'isoforma LAC3 di una laccasi di Pleorotus eryngii in forma biologicamente attiva (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- Strategie per il risanamento di acque di vegetazione reflue dell'industria olearia mediante utilizzo di microrganismi autoctoni non convenzionali (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Study of a New Gliadin Capture Agent and Development of a Protein Microarray as a New Approach for Gliadin Detection (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Metodo per la produzione di olive da tavola fermentate (Brevetto) (Brevetto)
- Effects of different autochthonous Saccharomyces cerevisiae isolates used as fermentation starters on the sensory character of Negroamaro wine (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Population dynamics of yeasts in \"Primitivo\" must derived from natural fermentations (Abstract/Poster in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1302)
- In vitro evaluation of epiphytic vine yeasts activity for biocontrol of ochratoxigenic grapes' molds (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Sistemi innovativi per il miglioramento della qualità dei vini - \"INNOVAVINO\" (Rapporti finali progetti di ricerca) (Prodotto della ricerca)
- The role of autochthonous microorganisms in the production of table olives (Comunicazione a convegno) (Prodotto della ricerca)
- Genetical and physiological characterization of yeast strains isolated from spontaneous fermentations of Negroamaro and Primitivo grape must (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Physico-chemical characterization of natural fermentation process of Conservolea and Kalamàta table olives and development of a protocol for the pre-selection of fermentation starters. (Articolo in rivista) (Prodotto della ricerca)
- Capitolo 11 - Uso di colture starter e impiego di lieviti e batteri lattici in cantina. (Contributo in volume (capitolo o saggio)) (Prodotto della ricerca)
- Nuove strategie per il risanamento delle acque di vegetazione con l'utilizzo di microrganismi non convenzionali. (Contributo in atti di convegno) (http://www.cnr.it/ontology/cnr/individuo/prodotto/TIPO1301)
- Metodo per la produzione di olive da tavola fermentate (Brevetto) (Prodotto della ricerca)
- Selection of Saccharomyces cerevisiae with peculiar oenological properties from naturally fermented Negroamaro must (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Molecular and technological typing of autochthonous yeasts belonging to Hanseniaspora uvarum species (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)
- Molecular approach to study the structure-function of a Pleurotus eryngii laccase isoform. (Abstract/Poster in atti di convegno) (Prodotto della ricerca)